Mengapa Produk Shaklee Tiada Di Farmasi???


SHAKLEE DI AIRPORT SINGAPORE

Tadi saje lalu dekat farmasi dalam airport Changi nih.. Sekali nampaklah Shaklee pujaan hatiku hahaha

Tengok harga, MAHAL GILAAAA!

See, bertuahnya rakyat Malausia tau dapat beli Shaklee murah dari negara lain..😭

Btw, sebelum ni pernag lah jugak dengar orang dok persoalkan, KALAU BETUL SHAKLEE BAGUS WHY SHAKLEE TAK MASUK FARMASI?

Well, dekat Malaysia didaftarkan di bawah company MLM.. Yang tertakluk pada akta jualan langsung..

Yang mana produk Shaklee hanya boleh dijual melalui DISTRIBUTOR sahaja..

Sebab tu Shaklee tak boleh dijual dekat FARMASI..

Siapa beli Shaklee yang DISPLAY dekat farmasi means you dah membeli daripada orang yang langgar rules Shaklee..

Dekat Singapore Shaklee tak ada.. So tak hairan lah Shaklee boleh masuk farmasi..

And kalau betul lah seperti yang dipersoalkan, KALAU BETUL SHAKLEE BAGUS KENAPA TAK MASUK FARMASI?

Ha ni dah masuk farmasi dah ni..

So tak payah persoalkan dah lepas ni naa..

Kak nana dah explain bagu paham dah ni..😘

P/s: Kesimpulannya, tak semestinya supplement yang BAGUS tu tak masuk farmasi, sebab mungkin company tertakluk dengan undang-undang negara.. So sila lah dapatkan Shaklee daripada SID anda..😘


Sumber dari FB Nana Macarona


Haaa... nampak tak?? rasenya segala persoalan tentang produk Shaklee tak de kat farmasi dah terjawab.. 

Tapi korang perasan tak yang harga produk Shaklee kat Singapore tak cecah pon 3 angka kan.. kalau kat sini Omega Guard pon dah seratus lebih sebotol.. Tapi untuk Singaporean yang memang tinggal, bekerja dan bergaji guna SGD memang murah sangat la harga ni.. Cuma dengan keadaan ekonomi negara kita sekarang ni kalau kita convert dengan RM memang manangis la.. hehhhehehe...  

Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D



Minyak Naik Harga Tapi Apa Yang Kita Perlu Buat??

Harga barang naik elok jadi keybord warrior je.. eh boleh ke gitu?? apa yang kite boleh buat??

KERJA KERAS!!!



Ya betul sangat orang cakap duit bukan segala-galanya.. Tapi kita perlu tau yang semua barang keperluan dalam rumah dan keperluan diri sendiri memang perlukan duit untuk membeli..  

Sekarang ni kita dengan duit memang tak boleh lari ke mana.. nak masuk toilet pon kena bayar betul tak?? Nak jalan-jalan pusing mencuci mata pon pakai duit juga sekarang ni.. Perlu ke kita bising dengan harapan ada orang nak dengar dan bagi duit??? tak de pon kan..

Dan sebab ini la eda kene kerja keras dengan bisnes Shaklee ni.. terus menyebarkan kebaikan Shaklee kepada orang ramai, nak semua orang sihat dengan Shaklee.. Eda juga nak sangat bantu ibu-ibu dan student-student dapat income sampingan.. Sekurang-kurangnya dapat lepas beli pampers anak dan beli kelengkapan diri sendiri.. Tak perlu minta duit suami.. duit poket untuk ayah ibu kat kampung pon boleh kita beri kerana selama ini pon banyak yang ibu ayah kita dah korbankan untuk kita..  Ini lah masanya untuk kita berjaya kepada mereka pulak.. 

Sedih pulak bila ade yang sampai tak sanggup nak memelihara anak dan terpaksa letak anak kat masjid atas sebab tak mampu.. sedih betul.. 

Tak ketinggalan juga orang yang sanggup bunuh diri sebab kesempitan hidup.. bertabah lah.. 

Semoga Allah permudahkan urusan Eda dalam mengembangkan bisnes Shaklee dan bantu lebih ramai orang yang memerlukan.. Aminnn..

Semoga bermanfaat ya..  

Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474


Vitamin Shaklee Terbaik Kerana Ada SHAKLEE LANDMARK STUDY..



Sejak kebelakangan ni mesti ramai yang tertanya-tanya apa la bendanya LANDMARK STYDY ni kan.. kalau jadi ahli Shaklee nak kena sambung study ke?? atau kene pegi study sampai ke US nun.. ye la ape tak nya, ramai dikalangan ahli-ahli Shaklee pon dok cerita benda yang sama je.. Tak pe, kat entry ni eda pon suka sangat nak tulis dan cerita skit pasal LANDMARK STUDY.. Moga-moga sedikit sebanyak dapat la bagi kawan-kawan yang kat luar sana tu faham dan tahu serba sedikit tentang LANDMARK STUDY..


Maksud LANDMARK STUDY??

Landmark study ini bermaksud kajian yang dibuat dengan tujuan untuk membuktikan sesuatu perkara itu dinilai dan dilihat oleh semua orang. Selain itu, ia juga dapat mengkaji keberkesanan produk Shaklee dalam jangka masa panjang.. Jangka masa yang dilihat adalah dalam 40-50 tahun selepas makan produk Shaklee. Landmark Study ini juga dijalankan oleh mereka yang pakar dalam bidang berkaitan dan kajian yang dibuat juga boleh dinilai atau dinilai semula oleh mana-mana pakar/pihak ketiga di bidang berkaitan.




Kenapa Shaklee Nak Buat Landmark Study??


Buat pengetahuan anda di luar sana, hanya Shaklee sahaja satu-satunya syarikat supplement di dunia yang mempunyai Landmark Study.. Pihak Shaklee ni memang nak sangat buat Landmark Study kerana, apabila Mr Roger Barnett (CEO Shaklee) membeli company Shaklee, beliau berasa tak puas hati kerana ramai orang cakap yang vitamin Shaklee bagus.. Semua company boleh claim yang produk keluaran syarikat mereka bagus tetapi mana landmark studynya?? Tak de bukti.. Pihak Shaklee juga memang nak buktikan bahawa produknya benar-benar mampu meningkatkan taraf kesihatan para pengamalnya. Oleh yang demikian, pada tahun 2007, Mr Roger Barnett telah melantik National Health and Nutrition Examination Survay (NHANES) iaitu satu badan survay di bawah National Center for Health Statistics (NCHS) yang dipercayai mempunyai reputasi yang sangat tinggi dalam membuat survay berkaitan dengan status kesihatan dan nutrisi penduduk US untuk membuat landmark study berkaitan Shaklee..Hebat kan..  



NHANES pula melantik Dr Gladys Block iaitu wakil dari satu institusi penyelidikan yang hebat iaitu University of California, Berkeley (UC-Berkeley) untuk mengetuai study ni.. Doktor yang buat study ni bukan calang-calang orang tau.. Beliau ini adalah antara orang yang hebat dalam bidang Epidemiologi & Public Health Nutrition. Buat pengetahuan anda, segala keputusan Landmark Study ini akan di'publish'kan.. Baik atau buruk ia tetap akan di'publish' kepada umum.. Tahu tak yang mana piramid makanan yang biasa kita nampak tu doktor ni la yang bertanggungjawan.. Hebat ke hebat???


Bagaimana Landmark Study Ini Dilakukan??

Awalnya pihak UC Berkeley School of Public memang sudah membuat kajian ke atas dua golongan ini:

1- Golongan yang tidak mengambil supplement langsung. Mereka cuma menjaga pemakanan/diet sahaja.

2- Golongan yang mengambil 1 jenis supplement sahaja. Tetapi bukan jenaman Shaklee.

Untuk Shaklee Landmark Study ini, pihak Shaklee meminta kepada pengkaji ini untuk memasukkan satu lagi golongan untuk ujikaji perbandingan, iaitu mereka yang telah 20 tahun mengamalkan Vitakizer (multivitamin) Shaklee.



Keputusan Landmak Study Shaklee..

Berikut adalah keputusan Landmark Study yang dilakukan ke atas 3 golongan ini oleh pihak UC Berkeley School of Public Health:

1- BIRU - Golongan yang tidak mengambil apa-apa supplement. Hanya menjaga pemakanan/diet sahaja.
2- MERAH - Golongan yang mengambil 1 jenis vitamin/supplement sahaja jenama lain.
3- HIJAU - Golongan yang mengamalkan supplement Shaklee selama 20 tahun.


Keputusan adalah seperti berikut:





Responden Hijau mempunyai 11% paras nisbah kolestrol yang lebih rendah berbanding HDL. Dalam bacaan kolestrol badan kita, HDL mewakili 'kolestrol baik'. Manakala LDL adalah 'kolestrol jahat'. Responden Hijau memiliki nisbah antara keduanya ini lebih rendah. Bermaksud, paras HDL yang tinggi/baik dalam badan responden HIJAU mampu menyingkirkan LDL yang jahat bagi memastikan bacaan total cholesterol yang normal


Responden HIJAU mempunyai 33% paras trigliserida yang lebih rendah berbanding responden BIRU & MERAH. Trigliserida adalah lemak dalam bentuk kimia yang terkandung di dalam makanan dan juga tubuh manusia. Lebih rendah kadar trigliserida bermaksud jantung dan badan seseorang itu adalah lebih sihat.

Responden HIJAU mempunyai 36% paras homocysteine yang lebih rendah bernading responden BIRU & MERAH. Homocysteine adalah asid amino yang dihasilkan secara semulajadi oleh badan kita. Lebih rendah paras homocysteine ini, maka lebih optimum taraf kesihatan jantung dan badan kita.

Responden HIJAU mempunyai 59% paras C-Reaktif yang lebih rendah berbanding responden BIRU & MERAH. Protein C-Reaktif ini terkandung di dalan darah kita. Lebih tinggi kadar protein C-Reaktif ini, maka badan kita akan lebih sensetif & mudah terjejas oleh biolocal stress response badan terhadap ancaman-ancaman yang menjejaskan kesihatan. Bila kadar protein C-Reaktif lebih rendah, bermaksud badan akan lebih sihat dan taraf kesihatan sukar terjejas.




Responden HIJAU juga mempunyai ridiko yang lebih rendah dalam mendapat penyakit kritikal seperti diabetes, serangan jantung, kegagalan fungsi jantung, stroke dan penyakit koronari jantung.

Nota penting:

Responden HIJAU mengamalkan Vitalizer Shaklee yang mengandungi:

- Vita Lea with iron formula (multivitamin lengkap)
- Carota E-Omega
- B+C complex
- Optiflora Probiotics


Oleh yang demikan, kesimpulannya apa yang eda dapat daripada Shaklee Landmark Study ini, sudah jelas terbukti bahawa JENAMA SUPPLEMENT yang kita ambil amat penting. Jika kita hanya menjaga pemakanan/diet semata juga tidak cukup untuk menjadikan kesihatan kita berada pada paras yang paling optimum. Mengapa eda katakan yang menjaga pemakanan ini tidak cukup, kerana kita sebenarnya sudah banyak terdedah dengan pelbagai pencemaran tanpa kita sendiri sedar serta faktor fizikal dan biologikal stress setiap hari, setiap waltu dan setiap saat. Malah air kosong yang juta minum serta udara yang kita sedut setiap hari juga sudha tidak suci lagi sepenuhnya.


Jadi jangan la pula anda katakan "ala, same je kalau aku beli vitamin kat kedai memane pon.." nehi nehi nehi.. dengan adanya bukti dari  SHAKLEE LANDMARK STUDY ini telah membuktikan bahawa SHAKLEE SEMEMANGNYA TIDAK SAMA dengan mana-mana jenama lain di dunia.. Melainkan jenama yang anda ambil itu juga mempunya bukti hasil dari LANDMARK STUDY juga.. (buat masa ini hanya SHAKLEE sahaja yang ada LANDMARK STUDY)


Masih tak percaya?? Tengok saja la pada pasangan kembar angkasawan Mark & Scott Kelly, NASA dan atlit bertaraf Olimpik yang dah gunakan produk Shaklee ni.. meraka semua telah menggunakan dan merasai sendiri batapa bagusnya Shaklee.. Anda juga adalah insan terpilih kerana memilih Shaklee untuk kegunaan sehari-hari.. Tak perlu menjadi atlit Olimpik untuk merasai kebaikan Shaklee, kini sesiapa pun mampu menikmatinya.. 

Mari sama-sama kita amalkan SHAKLEE tanpa ragu-ragu kerana SHAKLEE adalah supplement paling sangat terbaik di DUNIA.. Berbanggalah kerana anda makan vitamin dari SHAKLEE..

Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D


Suplement Yang Dapat Bantu Kecutkan Fibroid Dan Hilangkan Cyst..

Mungkin ramai yang tak tahu atau belum tahu tentang sebenarnya ramai wanita disekeliling kita yang mempunyai masalah cyst dan fibroid. Ibu mertua saya juga pernah ada cyst.. Mujurlah dapat di kesan lebih awal.. Dan sempat membesar dalam 2cm sahaja..


Sebenarnya terdapat banyak jenis cyst yang ada. Antara contohnya adalah ovarian cyst dimana cyst pada ovari yang dialami oleh semua wanita yang sihat dan subur. Cyst ini mengandungi telur (ovum) dan akan pecah bila bersaiz sekitar 20mm atau 2cm diameter untuk mengeluarkan ovum tersebut semasa proses ovulasi. Prosesa ini berlaku pada setiap bulan dan ini adalah normal..

Namun, jika ovarian cyst membesar melebihi 20mm atau 2cm tidak pecah, maka ia akan memberikan masalah..


Gambar diatas adalah ketulan-ketulan yangn berkaya dikeluarkan daripada rahim seorang pesakit melalui pembedahan (gambar dari Googlea)

Uterine Fabroid (atau nama lainya 'Leiomyoma' atau 'Myoma') pula adalah ketumbuhan bukan kanser yang terbentuk daripada dinding atau otot rahim (uterus). Fabroid pula boleh berlaku dalam bentuk ketumbuhan tunggal atau ketumbuhan berganda dan ia perkara biasa yang dialami oleh kebanyakan wanita dalam lingkungan umur subur (reproductive) sekitar 30 hingga 40-an. Kira-kira 20% wanita usia subur mempunyai fabroid dan jarang sekali dialami oleh wanita muda sebelum haid. Ketumbuhan ini biasanya mengecut selepas menopause (putus haid).

*Credit dari DrZubaidi.Com

Walaupun ada juga yang tiada simptom, cyst dan fabroid biasanya akan menyebabkan kesakitan dan ketidak selesaan sama ada ketika datangnya haid mahupun semasa/setelah hubungan intim suai isteri. Tidak kurang juga yang alami pendarahan agak banyak setiap kali haid. Namun perlu juga diketahui yang cyst dan fabroid juga boleh menjejaskan kesuburan wanita menyebabkan mereka sukar untuk hamil.

Jadi kita perlu membuat pemeriksaan bersama dengan doktor dan dapatkan nasihat mereka tentang cyst dan fabroid yang dialami. Biasanya pemeriksaan secara berkala akan dibuat agar tahap pembesarannya terkawal dan bolah dikesan samada ia bahaya atau tidak.

Dalam masa yang sama, pengambilan makanan tinggi antioksidan sememangnya sangat amembantu melindungi badan kita daripada sebarang abnormaliti pada sel-sel. Sebab itu kami santa syorkan anda benyakkan ambil buah-buahan dan sayur-sayuran dan elakkan makanan yang telah diproses kerana ia boleh memburukkan lagi keadaan. Pengambilan suplemen juga sangat membantu menampung jumlah yang diperlukan oleh badan..






Kami sebagai SID Shaklee amat berbesar hati nak kongsilan Set Antioksidan yang terdiri daripada Set ACE, GLA Complex dan Vivix kerana ia sangat baik diambil oleh individu yang mempunyai fabroid dan cyst..









*Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.. 

Jika anda rasa susah untuk ambil antioksidan yang cukup daripada pemakanan harian dan ingin mencuba suplemen Shaklee, GLA Complex, Set ACE dan Vivix sangat baik untuk diamalkan. Bukan saja membantu memelihara kesihatan jantung, kulit, sistem peranakan, dll.. antoksidan juga boleh melambatkan penuaan (anti aging).. Boleh juga berikhtiar dengan set ini untuk masalah cyst dan fabroid)


Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D



Cara Semulajadi Kuatkan Sistem Imun Badan Untuk Melawan Penyakit Dengan Triple Immune Protection..

Sistem imun atau sistem pertahanan badan yang kuat adalah merupakan kunci kepada kehidupan yang sihat dan berkualiti.. Dengan sistem imun yang kuat ia akan mecegah daripada jatuh sakit dengan mudah. Kalau umur panjang tapi badan asyik sakit pon tak best juga kan. Ya kesihatan adalah nikmat yang sangat mahal harganya..

Oleh yang demikian kita perlu tahu dan faham tentang bagaimana kita boleh tingkatkan keupayaan sistem imun badan melawan penyakit..


Apa yang kita tahu tentagn sistem imun badan kita??



Sistem pertahanan badan kita dijadikan khas untuk melawan serangan patogen seperti bakteria, kulat, toksin, virus, parasit dan pencemaran..

Untuk mencapai tujuan ini, kita perlu fokus pada 3 peringkat perlindungan dalam tubuh badan kita iaitu:

1- Barisan Pertahanan Pertama : Luaran (External Defense)

Ia diibaratkan seperti pagar berduri atau tembok penhalang, ia mencegah kuman daripada menceroboh masuk ke dalam tubuh. Ini melibatkan bahagian kulit (halang kuman masuk), mukus (lapisan yang memerangkap kotoran san mikrob), air liur dan air mata (enzim antibakteria), asid perut (pH rendah membunuh mikrob)

2- Barisan Pertahanan Ke-2 : Dalaman (internal Defense)

Sperti askar yang sedang berkawal mengawal sempadan, ia akan melawan semua bentuk pencerobohan sama ada oleh bakteria, virus, kulat atau bendasing seperti habuk dll. Ini melibatkan peranan sel darah putih, interferon dan sel pembunuh semulajadi. Tanda pencerobohan berlaku ialah bila berlakunya keradangan dalam badan.

3- Barisan Pertahanan Ke-3 : Imun (Immune Defense)



Ibarat pasukan elit terlatih yang mampu memusnahkan kuman secra specifik dan menyimpan info mengenainya. Ini melibatkan antibodi badan. Tanda pencerobohan ialah dengan demam, sakit tekak, cirit-birit, gatal kulit dll..


Cara untuk aktifkan sistem pertahanan badan kita 





Tapi sebelum tu cuba kita lihat pada diri kita sendiri. Adakah selalu:

- Demam, sakit tekak atau selsema?
- Alami simptom alahan terhadap sesuatu bahan, makanan atau persekitaran?
- Dapat jangkitan kuman?
- Mengalami luka yang sukar atau lambat untuk sembuh?
- Sering keletihan walaupun sudah cukup rehat??

Kalau ya, mungkin ini adalah petanda yang sistem pertahanan badan anda semakin lemah.

Antara yang paling biasa menjadi penyebab lemahnya sistem pertahanan badan ialah seperti berikut:

1- Pemakanan yang tak terjaga atau tak berkualiti boleh menyebabkan badan kurang dapat khasiat untuk berfungsi dengan sempurna.
2- Obesiti.
3- Merokok
4- Stress yang tak terkawal
5- Persekitaran yang tercemar
6- Kurang tidur

Kalau terjadi semua atau pun salah satu diatas ni, kita perlu ambil perhatian.. Jangan hanya mengharapkan ubat-ubatan sahaja bila sudah jatuh sakit, sedangkan kita boleh berusaha untuk kuatkan sistem pertahanan badan dengan menangani hal-hal tersebut terlebih dahulu... Lebih baik mencegah dari mewarat kan.. 


Dari sudut pemakanan, ada bahan dan khasiat tertentu yang mampu membantu menguatkan sistem imun kita. Sebagai contoh:

1- Vitamin C - Meningkatkan jumlah sel darah putih

2- Bawang putih - Meningkatkan aktiviti sel darah putih

3- Biji Plantago, biji labu, Japanese Honey Suckle, Bunga Safflower - Merangsang penghasilan interferon semulajadi dalam badan kita.

4- Karotenoid - Antioksidan yang membantu melindungi sel- sel badan daripada rosak disebabkan jangkitan,


Jom Tingkatkan Imuniti Dengan Produk Shaklee..

Untuk tingkatkan sistem imun yang lebih kuat, anda boleh mencuba produk-produk Shaklee untuk membantu dari sudut pemakanan dan juga kebersihan.




Buat pengatahuan anda, sepanjang bulan November hingga Disember 2016, Shaklee menawarkan perlindungan imun Tiga Serangkai (Triple Immune Protection) melalui pelbagai produk yang menyokong dan membina sistem pertahanan tubuh kita dalam melawan serangan patogen dan penyakit..


1- Daily Essential Health 
Kombinasi vitamin asas yang sangat diperlukan oleh tubuh untuk berfungsi dengan normal setiap hari.



- ESP Shaklee - Protein (daripada soya non-GMO) yang sangat diperlukan untuk pembinaan setiap sel badan.
- Vita-Lea Iron Formula - Multivitamin lengkap dengan Zat Besi dan pelbagai vitamin dan mineral lain.
- Omega Guard - Minyak ikan yang bebas toksin serta kaya dengan asid lemak Omega-3 terutanya DHA dan EPA.


2- Immune Protection 
Set Vitamin "Immune booster" untuk memperkuatkan lagi sistem pertahanan badan melawan penyakit.



- Nutriferon - Immune booster Shaklee yang mampu merangsang penghasilan interferon semulajadi badan dan membantu melawan penyakit dengan lebih berkesan.

- Sustained Release Vita-C Plus - Vitamin C semulajadi Shaklee

- Garlic Complex - Bawang putih dengan rosemary yang mudah diambil dan tidak berbau busuk.

- CarotoMax - Suplemen beta-carotene (vitamin A dalam bentuk yang selamat) yang mengadungi 6 jenis karotenoid)


3- Advanced Protection 
Antioksidan pekat untuk melindungi dan membantu baikpulih sel dari dalam agar kekal berfungsi dengan normal.



- 2 x Vivix 
Sumber antioksidan Resveratrol dan polifenol daripada tumbuhan terpilih


4- Get Clean Home Care Set Twin Pack
Set produk pencuci untuk kegunaan di rumah yang bebas bahan kimia berbahaya san selamat untuk seisi keluarga. Didatangkan bersama dua buah Shaklee non-woven bag serta dua buah Get Clean Spray Bottle yang comel.



- 2 x Basic-H Organic Super Cleansing Concentrate - Pencuci sebaguna di rumah
- 2 x Dish Wash Concentrate - Cecair pencuci pinggan
- 2 x Fresh Laundry Concentrate - Serbuk pencuci pakaian
- 2x Soft Fabric Concentrate - cecair pelembut fabrik

Anda boleh dapatkan mana-mana set di atas bersama dengan:

- 2 buah Live Amazing Paper Bag PERCUMA!
- Peluang untuk mendapatkan jute bag Shaklee sebaguna bernilai RM12.72 : Purchase with Purchase



Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D






Kita Boleh Tahu Taraf Kesihatan Dengan Warna Air Kencing..

Perasan tak, waktu bulan puasa masalah yang biasa kita atau pun orang ramai hadapi adalah kehilangan air dalam badan atau lebih dikenali sabagai 'dehydration'

Dehydration ini berlaku apabila jumlah aie yang keluar daripada badan kita lebih banyak daripada air yang masuk.


Kebanyakan kita orang Melayu juga tidak begitu biasa minum air yang banyak dalam sehari, sekalipun pada selain bulan ramadhan.. Tabiat ini agak tidak sihat kerana ia boleh memudaratkan kesihatan dan jika berterusan.. hal ini kerana dua pertiga dari tubuh badan kita terdiri daripada air, Oleh itu, dengan pengambilan air yang banyak dan mencukupi amatlah perting untuk tubuh badan kita..

Tetapi, macam mana untuk kita tahu samada air dalam badan kita cukup atau tidak??? 



Salah satu cata yang mudah untuk tahu badan kita cukup air atau tidak adalah dengan melihat sendiri warna air kencing kita.. Ya nampak macam agak tak semenggah tapi percayalah kerana ianya sangat penting..


Maksud disebalik warna air kencing..

Korang tau tak yang warna, kepekatan dan bau air kencing yang dikeluarkan daripada badan kita boleh membantu kita mengenal tentang taraf kesihatan kita??

Jangan terkejut ya kerana warna air kencing boleh berubah-ubah samada hernih, keruh kecoklatan, kuning cair, merah atau merah jambu dan lain-lain bergantung kepada banyak faktor.. Mari kita lihat carta warna air kencing di bawah ni..


Merujuk kepada carta air kencing di atas, air kencing yang berwarna kuning cair menandakan tubuh anda normal, sihat dan cukup air. Tetapi kalau didapati air kencing terlampau jernih tanpa warna, mungkin kita dah ambil terlampau banyak air (over hydrated). Perlu diingatkan yang mana over Hydrated pun tak baik kerana boleh membebankan buah pinggang. Paling merisaukan adalah apabila sampai terkena water poisoning yang boleh membawa kapada kematian gara-gara minum terlalu banyak air..


Bagi yang kurang minum air pula, air kencing akan nampak sedikit keruh seperti warna madu. Apa yang perlu dibuat ialah tingkatkan pengambilann air.

Walau bagaimana pon, ambil perhatian kalau air kencing berwarna keperangan kerana ia boleh bermaksud sama ada:

- Badan kurang air
- Ada sedikit masalah melibatkan organ hati ataupun pundi hempedu.
- Pengaruh daripada warna pewarna makanan

Jika air kencing berwarna kecoklatan secara berterusan, ia berkemungkinan anda ada masalah berkaitan dengan organ hati, atau badan hilangan air terlalu banyak (severe dehyration).

 Tetapi ada juga individu yang mempunyai penyakit genetik yang agak jarang ditemui, di mana ia boleh menyebabkan air kencing menjadi biru atau hijau. Keadaan ini disebabkan oleh jangkitan kuman pada salur kencing.

Sesetengah pewarna makanan, ubat-ubatan dan suplement juga boleh menjadi penyebab warna air kencing berubah. Contohnya, pengambilan B Complex Shaklee akan mengakibatkan air kencing berwarna kuning yang disebabkan oleh kandungan Riboflavin (vitamin B2). Jadi para pengguna B Complex tak perlu lah risau ya..

Walau apa pon yang berlaku, sebagai langkah berjaga-jaga, jumpalah doktor untuk pemeriksaan jika anda dapati warna air kencing agak tidak normal secara berterusan.

Selain warna air kencing, kita boleh periksa air kencing kita itu berbuah atau tidak. Kalau masalah kencing berbuih ini sentiasa ada semasa anda membuang air kencing, sebaiknya eloklah pergi berjumpa dengan doktor ya. Jangan dipandang remeh kerana ia adalah salah satu simptom kepada masalah buah pinggang bocor.

*Credit : GreenMedia.Info, CleavelandClinic


Bagi individu yang sangat mengambil berat tentang hidrasi, Shaklee ada Performance Drink dimana ia adalah minuman isotonik untuk pastikan keperluan iar dalan badan kita sentiasa cukup. Performance Drink dapat membantu dari segi:

-Memelihara paras gula dalam darah bagi penghasilan tenaga yang berterusan dan meningkatkan stamina badan.
-Meminimumkan kehilangan cecair dari badan dan meningkatkan hidrasi.
Meningkatkan ketahanan dan pencapaian dikalangan para atlet.



Atas sebab inilah ia menjadi minuman hidrasi pilihan ramai atlet sukan dan juga misi penjelahan bertaraf dunia sama ada di daratan, lautan mahupun angkasa (NASA)


Hebatkan Performance drink..

Dalam beberapa bulan lepas juga kumpulan ekspedidi pendaki UTM ke Everest turut membawa bersama Performance Drink dalam misi mereka. Dua perserta misi tersebut, Azim Afif Ishak dan Mohd Farul Aidib Mohamad Yusoff telah berjaya sampai ke puncak Everest pada jam 11.15am pada 23 Mei 2016 yang lalu. Ia merupakan pencapaian anak tempatan yang sangat wajar kita banggakan dan kami sebagai SID turut berasa gembira kerana supplement Shaklee turut menyumbang kepada kejayaan ini..



Performance Drink ini sangat berbeza dengan minuman isotonik lain di pasaran, kerana ianya tiada kandungan pewarna, pengawit atau perisa dan gula tambahan. Anda boleh periksa sendiri kandungan gulanya pada label minuman isotonik yang lain, memang tinggi kandungan gulanya.. Memang sangat tidak sesuai jika diberikan kepada anak-anak dan meraka yang ada masalah kesihatan. Tetapi, jika anda memilih Performance Drink, anda boleh kongsikannya khasiatnya dengan seisi keluarga dari kanak-kanak sehingga lah warga emas.. saya pon minum Performance Drink ni semasa berpuasa.. memang tak rasa kering tekak.. sangat sesuai buat semua golongan.. kalau saya yang breastfeed pon rasa tekak tak kering, apatah lagi anda kan..


Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D



Haid Tak Teratur Ambil GLA Complex..


Ada masalah haid tak teratur??

Image result for period calendar

Sebenarnya ramai wanita di luar sana yang mempunyai maslah dan kerisauan oleh sebab masalah ini.. tidak kira wanita bujang mahupun yang sudah berumah tangga.. Bukan saja sukar mengagak waktu subur (untuk yang akan berkahwin atau pon yang telah berkahwin) kita juga tidka dapat mengagak bila haid yang akan datang..Dan tidak sedikit yang mengalami pendarahan yang luar biasa, sama ada terlalu banyak, berketul-ketuk, berwarna gelap, mahupun yang kualitinya tidak konsisten. Namun ada juga yang pergi mendapatkan rawatan tetapi masih belum mendapatkan hasil yang diharapkan.

 Untuk masalah haid yang tidak teratur, saya mancadangkan GLA Complex untuk anda cuba sebagai altenatif bagi mengaturkan semula paras hormon dan seterusnya menormalkan kitaran haid anda. GLA Complex ini sangat istimewa kerana asid gamma linolenik (GLA)biasa digunakan secara tradisional bagi melegakan kesakitan semasa datang haid, migrain disebabkan PMS, mengatur kitaran haid dan melegakan tanda-tanda putusnya haid.



Jom kita baca apa kata pengguna lain yang menghadapi masalah kitaran haid yang tak teratur (irregular period) ini dan telah mencuba GLA Complex..









Dan ini pula video dari Puan Ija yang mana beliau juga ada mengambil GLA Complex untuk menangani masalah beliau.. 


Dah percaya dengan keajaiban GLA Complex?? mesti dah kan.. kenapa perlu ragu-ragu lagi..

Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...