BELI 2 BOTOL VIVIX DAPAT 5% DISKAUN & 1 CABUTAN BERTUAH - 16 SEP 2017 SAHAJA





Free membership
. Cash back next month RM 36.10
. Entitle untuk lucky dip

Hanya 16 SEPTEMBER 2017 💗🎁😊


Keistimewaan Vivix Shaklee

Memperbaiki DNA.
Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.

Memperbaiki tenaga sel.
Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi.
Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.


Kebaikan Vivix Shaklee
  • Menggalakan penuaan yg sihat – awet muda dan anti-penuaan
  • Membantu mengelakan kanser – merencat sel kanser dari menjadi semakin serius
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung
  • Mengurangkan kompilasi diabetes / kencing manis
  • Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi – melindungi saraf
  • Mengurangkan insiden penyakit nyanyuk - merawat azhameir
  • Membantu merawat penyakit parkinson
  • Membantu memulihkan penyakit strok - angin ahmar
  • Meningkatkan kesihatan imum badan
  • Menggalakan kesihatan keseluruhan
Vivix™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.





 Semoga bermanfaat ya..  

Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D



SHAKLEEBABY BAKAL BERADA DIPASARAN MALAYSIA..


Baby shark do do, do do do do
Baby shark do do, do do do do
Baby shark do do, do do do do
Baby shark

Sejak seminggu dua ni glamer pula lagu baby shark ni kan.. rata-rata ramai anak kecil pon sama-sama nyanyi dan buat gaya lagu ni..

Dan paling best Shaklee pon akan masukkan barangan keperluan baby kat pasaran Malaysia tau..

No automatic alt text available.

Wahhh.. seronok betul rasanya.. lagi pulak kalau kita sedang mengandung dan sedang tercari-cari barang-barang kelangkapan bayi.. adududu.. memang pilihan utama la.. 


Antara produk yang ada dalam set Shaklee Baby ni adalah:



Shakleebaby Gentle Wash

Related image


Berasaskan oleh chamomile organik, lavender dan daun lidah buaya. Menjadikan ianya 99% dihasilkan secara semulajadi dengan 76% ramuan organik.

Pastinya is tidak menimbulkan alahan (hypoallergenic), mempunyai pH yang seimbang dan telah menjalani ujian ke atas kulit yang sensetif


Shakleebaby Soothing Lotion

Related image

Ia dirumus khas dengan bahan-bahan semulajdi iaitu biji bunga matahari organik, minyak biji jojoba dan mentega shea. Menjadikan ianya 99% dihasilkan secara semulajadi dengan 87% ramuan organik.

Minyak daripada lavender, chamomile, rosemary dan biji vanila mampu memerikan kesan yang sangat menenangkan. Menjadikan produk ini salah satu sebab untuk kita lebih kerap memeluk bayi.



Shakleebaby Massage Oil

Image result for shakleebaby

Minyak urut baby ni pon paling lembut dan diperbuat daripada minyak bunga matahari organik, levender dan chamomile dapat membantu melembapkan kulit dan mengurangkan regangan kulit. Menjadikan is produk yang 100% semulajadi dan mengandungi 73% bahan organik..


Best kan.. Shaklee ni dah la memang terkenal dengan produk yang semulajadi, berkesan dan selamat digunakan..

Jangan risau, nanti bila semua produk ni dah ada dipasaran pasti saya akan beritahu kepada anda semua ya.. 


 Semoga bermanfaat ya..  

Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D






TURUNKAN DAN SERAP KOLESTROL DENGAN OMEGA GUARD BERSAMA PHYTOCOL-ST



Image may contain: food and text

Orang kita macam ni la.. pantang ada tempat makan best habis kena tular seantero malaya.. 
.
Kalau boleh nak semua orang tahu kat situ ada kari kepala ikan paling best.. ada cendol durian paling sedap.. ada kuih keria paling panjang beratur dan sebagainya.. 
.
Dan kadang kala disebabkan ini juga kita lupa makanan yang kita kata paling sedap dan tular itu sebenarnya mengandungi kolestrol serta lemak...
.
Sudah terang lagi bersuluh.. mengapa mahu lampu jalan lagi?? Sayangi jantung anda sebelum terlambat..


26 Manfaat Omega 3 Dalam Omega Guard Shaklee 

1.  Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita 
2.  Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan 
3.  Mencegah salur darah dari tersumbat 
4.  Omega 3 dapat mengelakkan strok 
5.  Mengekalkan tekanan normal darah 
6.  Membantu mengurangkan ketegangan urat leher 
7.  Mengurangkan sakit kepala 
8.  Merendahkan kolestrol 
9.  Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan 
10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL 
11. Mengawal masalah obesiti 
12. Mengurangkan risiko penyakit jantung 
13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan        otak janin 
14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak 
15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak 
16. Membantu menyihatkan paru-paru 
17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll 
18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE        (lupus erythematosus) 
19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang 
20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon. 
21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan 
22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik 
 23. Memelihara fungsi-fungsi sendi 
24. Mencegah penyakit gout 

Selain itu, Omega 3 yang terkandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak sepert:- 

- Mencegah insomnia 
- Mengurangkan tekanan emosi 
- Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan 
- Membantu memperbaiki masalah autism 
- Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive 
- Mengurangkan masalah schizophrenia 
- Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak 


Kelebihan Pyhtocol-ST


  • Rumusan daripada beberapa jenis fitosterol asli yang aktif daripada tumbuhan, buahan, sayuran dan bijirin
  • Membekalkan 2,000 mg fitosterol tumbuhan setiap hari.
  • Fitosterol tumbuhan telah terbukti secara klinikal mampu mengurangkan paras kolesterol dalam lebih 80 kajian
  • Membekalkan 100% nilai fitosterol harian sepertimana disyorkan Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH).
  • Tiada pengawet, pewarna, perisa atau pemanis tambahan.
  • Halal  

  • Bagaimana Phytocol Boleh rendahkah Kolestrol Jahat ?

    1. Membantu menghalang penyerapan kolestrol dalam darah dan menurunkan paras LDL. Disarankan 2000mg fitosterol setiap hari, 30min sebelum makan makanan berlemak.
    2. Jika diambil secara konsisten, paras LDL menurun sebanyak 10% dan risiko serangan jantung berkurang sehingga 20%.
    3. Memperbaiki imun sistem. Fitosterol akan meningkatkan keaktifkan T1 dan kurangkan keaktifan T2. T1 yang kurang aktif menyebabkan mudah dijangkiti penyakit. T2 terlalu aktif menyebabkan alergi, kulit kering dan gatal, arthritis dan sebagainya.
    4. Meningkatkan keselesaan sendi.
    5. Membantu merangsang penghasilan insulin.
    6. Mengurangkan simptom prostate membengkak seperti kerap buang air, tidak boleh mengawal air kencing, air kencing berkurangan dan sebagainya.


     Semoga bermanfaat ya..  

    Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

    Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
    klik sini --> Harga Produk Shaklee

    Eda Ejai
    ♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
    ♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
    ♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

    Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D






    HERBAL BLEND BEBAS PARABEN..

    Image may contain: text


    Apakah yang dimaksudkan dengan paraben?
    .
    Paraben merupakan sejenis bshan pengawet yang digunakan dalam pemprosesan membuat bahan-bahan kosmetik. Ia juga boleh didapati di dalam beberapa bahan makanan yang diproses selain bahan farmaseutikal (ubat-ubatan).
    .
    Tidak dinafikan kebanyakan produk kecantikan mengandungi bahan pengawet Paraben kerana fungsi utama Paraben adalah untuk membunuh dan mengelakkan pertumbuhan kuman.
    .
    Paraben dapat diserap dengan mudah ke dalam badan kita. Ianya kekal di dalam badan dan lama kelamaan boleb menyebabkan kanser.
    .
    Tepuk dada tanya selera.. pastikan barangan kosmetik anda bebas Paraben..
    .
    Produk Shaklee bebas Paraben..



    Gambari diatas adalah Herbal Blend yang mana ia sangat bagus digunakan oleh bayi mahupun orang dewasa..


    Apa Fungsi Herbal Blend® Multi-Purpose Cream?

    • Melembutkan kulit / tumit kasar @ pecah
    • Merawat ruam susu / ruam panas / ruam lampin / muka / kepala 
    • Menghilangkan luka dan merawat eczema
    • Melegakan gigitan serangga / nyamuk
    • Merawat kulit gatal
    • Menghilangkan parut jerawat / parut chicken pox
    • Losyen harian untuk kulit kering
    • Krim urut badan lenguh
    • Merawat kesan luka melecur 
    • Melegakan badan / kepala ketika tidak sihat
    • Merawat eczema dan gatal-gatal akibat gigitan serangga
    • Ubat luka atau melecur
    • Luka pada puting bagi ibu-ibu menyusu
    • Menghilangkan parut
    • Losyen harian
    • Baik untuk demam ( disapu di seluruh badan dan setengah jam akan berpeluh bermakna badan sedang respons pada krim tersebut bagi mengeluarkan haba berlebihan dalam badan).
    • Membuang angin pada perut bagi memberi keselesaan pada perut anda
    • Membuang selulit serta  memecahkan lemak berlebihan.




     Semoga bermanfaat ya..  

    Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

    Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
    klik sini --> Harga Produk Shaklee

    Eda Ejai
    ♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
    ♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
    ♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

    Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D





    RAMAI YANG MENCARI ZINC COMPLEX SHAKLEE..


    Sejak beberapa hari ni ramai yang whatsapp dan call eda bertanyakan pasal Zink Complex ni..

    Antara yang call dan whatsApp adalah kaum adam yang ada masalah keguguran rambut. Tak lupa juga ibu yang baru lepas melahirkan.. 

    Ya, antara punca masalah keguguarn rambut adalah kerana kekurangan zinc dan protein dalam badan.. 

    Bagi ibu yang baru lepas melahirkan pula memang sangat bagus kerana dapat mempercepatkan proses pembaikan tubuh badan. Maklum saja la kan.. ibu yang lepas melahirkan memang banyak sangat yang perlu diperbaiki dan zinc memang sangat-sangat baik untuk tubuh badan.. 

    Zinc ni memang banyak kelebihan dan kebaikan.. Mari kita lihat sendiri apa yang menarik sangat degan zink ni ya..


    1- MASALAH JERAWAT: Kajian telah menunjukkan zink berkesan untuk membantu dalam meredakan jerawat. Ia lebih baik dari penggunaan antibiotik. 

    2- EKZEMA: Ekzema atau ectopic dermatitis antaranya disebabkan oleh kekurangan zink dalam badan. 

    3- MENYEIMBANGKAN HORMON: Zink mengawal selia jumlah testosteron di dalam badan. 

    4- KESIHATAN KULIT: zink berkait rapat dengan sintesis kolagen yang membantu dalam menormalkan jumlah minyak kulit dan mengekalkan kulit yang sihat. 

    5- PENYEMBUHAN LUKA: Kekurangan zinc menyebabkan lambat penyembuhan luka. Badan manusia mempunyai beberapa enzim yang bergantung pada zink, yang menggalakkan sintesis kolagen yang seterusnya membantu dalam penyembuhan luka. 

    6- GANGGUAN PROSTAT: Zink sangat penting dalam menangani gangguan prostat. Kekurangan zink menyebabkan pembesaran kelenjar prostat dan menjadikannya terdedah kepada kanser. Dinasihatkan untuk mengambil 15mg zink setiap hari, di bawah pemerhatian rapi perubatan, apabila mengalami masalah prostat. 

    7- MENURUNKAN BERAT BADAN: Zink memainkan peranan utama dalam penurunan berat badan dan mengawal selera makan. 

    8- KEHAMILAN: Ia adalah penting untuk pembaikan dan fungsi DNA. Ia diperlukan untuk pertumbuhan cepat sel-sel dan membangunkan unsur-unsur utama sel semasa kehamilan. 

    9- KESUBURAN & PEMBIAKAN: Bagi lelaki, zink membantu dalam spermatogenesis dan pembangunan organ-organ seks. Sementara di kalangan wanita, ia membantu dalam semua fasa pembiakan, termasuk peringkat kelahiran dan penyusuan. 

    10- FUNGSI BIOLOGI: Zink memainkan peranan penting dalam banyak fungsi biologi seperti pembiakan, kawalan penyakit kencing manis, tahap stress, rintangan imun, bau dan rasa, pertumbuhan fizikal, selera makan dan penghadaman. 

    11- MENGAWAL JANGKITAN: Zink membantu dalam melindungi daripada gangguan berjangkit dan jangkitan kulat termasuk paru-paru dan konjunktivitis. 

    12- ANTIOKSIDAN: Zink bertindak sebagai antioksidan dan pada dasarnya terlibat dalam beberapa tindak balas biokimia yang tegas, yang termasuk sintesis protein, fungsi enzim dan metabolisme karbohidrat . 

    13- ENZIM: Zink merupakan komponen beberapa enzim yang membantu dalam pertumbuhan sel, sintesis protein, tahap hormon, DNA, mengawal selia transkripsi gen, metabolisme tenaga dan lain-lain faedah kesihatan yang berkaitan dengan zink. 

    14- KELESUAN KRONIK: Orang yang mengalami keletihan yang kronik dicadangkan untuk mengambil makanan yg kaya dengan zink. 

    15- RAMBUT: Botak disebabkan kehilangan rambut bagi kanak-kanak dan orang dewasa. Pemulihan yang disyorkan oleh doktor kepada orang yang mengidapinya ialah dengan pengambilan diet yang kaya dengan kandungan zink. Terdapat pelbagai kapsul yang kaya dengan zink, jadi ubat-ubatan yang kaya dengan zink akan membantu mencegah keguguran rambut 

    16- KEMEROSOTAN TULANG: Ia terjadi apabila tulang menjadi lemah dan rapuh. Zink adalah komponen hydroxyapatite iaitu garam dan membuat matriks tulang yang kuat dan keras. Oleh sebab ini, kandungan zink perlu ditambah dalam pelan diet anda untuk mengelakkan kemerosotan kehilangan fungsi tulang. 

    17- DIABETES: Membantu pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin dan memperbaiki tahap kesihatan penghidap diabetes. 

    18- DERIA BAU: Membantu mengekalkan deria bau yang sihat dan sensitif. 

    19- RABUN MALAM: Pengambilan kira-kira 150-450mg Zink akan memperbaiki penglihatan. Jadi, adalah sentiasa dicadangkan untuk mengambil makanan seperti daging lembu, kambing, tiram, ketam kerana ia kaya dengan kandungan zink dan akan memperbaiki penglihatan mata

    Tapi sayang seribu kali sayang.. buat masa ni (artikel ini dipublish pada 7 sept 2017) produk Zinc Complex masih belum lagi ada dipasaran.. 



    Tapi jangan risau.. dalam multivitamin Vita Lea pon ada zinc juga.. Cuma kandungannya agak sedikit berbanding tablet Zinc Complex ni..


    Dapatkan Multivitamin anda hari ini ya..



     Semoga bermanfaat ya..  

    Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

    Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
    klik sini --> Harga Produk Shaklee

    Eda Ejai
    ♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
    ♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
    ♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

    Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D




    3 CONTOH PENIAGA PENUNGGANG AGAMA..


    Image result for saudagar unta arab cartoon

    (1) Menggunakan label2 "sunnah" atau "makanan syurga" hingga menidakkan produk lain.
    Contohnya Rasulullah makan gandum, kita makan nasi. Lalu Peniaga A yg menjual gandum menyatakan "Apa barang makan nasi? Rasulullah makan gandum hang tau dak?!"
    .
    (2) Menggunakan nama sahabat Rasulullah & para ulama utk menghalalkan kegiatan mungkar (yang sendiri pun buat).
    Contohnya menggunakan nama Abdul Rahman Auf utk memotong harga dan merosakkan pasaran. Sedangkan, walaupun Abd Rahman Auf menjual unta pada harga kos tapi beliau menjual talinya dengan keuntungan yang besar. Malah, "pakej" harga unta & tali yang dijual lebih mahal daripada harga penjual unta lain.
    .
    (3) Membesarkan perkara yang bukan-bukan hingga mengelirukan orang
    Contohnya menggunakan istilah "air mineral ini dijamin halal". Memang ada ke air mineral yang tak halal?
    .
    Lebih memburukkan keadaan bila peniaga2 di atas dan peniaga2 penipu sebegini berselindung disebalik imej agama. Contohnya serban paling tinggi, tudung paling labuh, niqab paling tutup dahi. Hingga menjadi fitnah kepada agama Islam itu sendiri. Penunggang agama sebeginilah yang buat orang ada persepsi "Ala.. pakai tudung pun tak semestinya baik..".
    Nauzubillah min zalik
    .

    Dugaan, cabaran dan hasutan iblis seringkali datang menerjah peniaga2 malah sesiapa saja yg mahu merintis jalan mengikut kehendak agama... oleh itu kita kena sentiasa jujur dalam beragama. bukan sebagai penunggang yang menyebabkan fitnah kepada agama yang kita sayang ni...


    dipetik dari wall fb puan Lyna Noh



    PROMO SEPTEMBER 2017 : BELI SET CANTIK ESP + COLLAGEN + VIT C + GLA DAPAT VOUCHER RM60


    Ya.. promosi berganda bulan September 2017 ni!!

    Beli Collagen Powder, ESP, Vita C dan GLA Complex anda akan dapat voucher RM60 yang mana anda boleh gunakan untuk pembelian akan datang.. Tak ketinggalan juga beg kertas Shaklee yang sangat comel tu.. tapi selagi stock masih ada ya.. rugi la siapa lambat..

    Harga untuk setiap produk adalah seperti berikut:

    Collagen Powder : RM 298.00
    ESP : RM 161.25
    Vita C : RM 97.50
    GLA Complex : RM 91.25

    Jumlah keseluruhan : RM 648.00



     Semoga bermanfaat ya..  

    Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

    Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
    klik sini --> Harga Produk Shaklee

    Eda Ejai
    ♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
    ♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
    ♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

    Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D






    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...