Vitamin Shaklee Terbaik Kerana Ada SHAKLEE LANDMARK STUDY..



Sejak kebelakangan ni mesti ramai yang tertanya-tanya apa la bendanya LANDMARK STYDY ni kan.. kalau jadi ahli Shaklee nak kena sambung study ke?? atau kene pegi study sampai ke US nun.. ye la ape tak nya, ramai dikalangan ahli-ahli Shaklee pon dok cerita benda yang sama je.. Tak pe, kat entry ni eda pon suka sangat nak tulis dan cerita skit pasal LANDMARK STUDY.. Moga-moga sedikit sebanyak dapat la bagi kawan-kawan yang kat luar sana tu faham dan tahu serba sedikit tentang LANDMARK STUDY..


Maksud LANDMARK STUDY??

Landmark study ini bermaksud kajian yang dibuat dengan tujuan untuk membuktikan sesuatu perkara itu dinilai dan dilihat oleh semua orang. Selain itu, ia juga dapat mengkaji keberkesanan produk Shaklee dalam jangka masa panjang.. Jangka masa yang dilihat adalah dalam 40-50 tahun selepas makan produk Shaklee. Landmark Study ini juga dijalankan oleh mereka yang pakar dalam bidang berkaitan dan kajian yang dibuat juga boleh dinilai atau dinilai semula oleh mana-mana pakar/pihak ketiga di bidang berkaitan.




Kenapa Shaklee Nak Buat Landmark Study??


Buat pengetahuan anda di luar sana, hanya Shaklee sahaja satu-satunya syarikat supplement di dunia yang mempunyai Landmark Study.. Pihak Shaklee ni memang nak sangat buat Landmark Study kerana, apabila Mr Roger Barnett (CEO Shaklee) membeli company Shaklee, beliau berasa tak puas hati kerana ramai orang cakap yang vitamin Shaklee bagus.. Semua company boleh claim yang produk keluaran syarikat mereka bagus tetapi mana landmark studynya?? Tak de bukti.. Pihak Shaklee juga memang nak buktikan bahawa produknya benar-benar mampu meningkatkan taraf kesihatan para pengamalnya. Oleh yang demikian, pada tahun 2007, Mr Roger Barnett telah melantik National Health and Nutrition Examination Survay (NHANES) iaitu satu badan survay di bawah National Center for Health Statistics (NCHS) yang dipercayai mempunyai reputasi yang sangat tinggi dalam membuat survay berkaitan dengan status kesihatan dan nutrisi penduduk US untuk membuat landmark study berkaitan Shaklee..Hebat kan..  



NHANES pula melantik Dr Gladys Block iaitu wakil dari satu institusi penyelidikan yang hebat iaitu University of California, Berkeley (UC-Berkeley) untuk mengetuai study ni.. Doktor yang buat study ni bukan calang-calang orang tau.. Beliau ini adalah antara orang yang hebat dalam bidang Epidemiologi & Public Health Nutrition. Buat pengetahuan anda, segala keputusan Landmark Study ini akan di'publish'kan.. Baik atau buruk ia tetap akan di'publish' kepada umum.. Tahu tak yang mana piramid makanan yang biasa kita nampak tu doktor ni la yang bertanggungjawan.. Hebat ke hebat???


Bagaimana Landmark Study Ini Dilakukan??

Awalnya pihak UC Berkeley School of Public memang sudah membuat kajian ke atas dua golongan ini:

1- Golongan yang tidak mengambil supplement langsung. Mereka cuma menjaga pemakanan/diet sahaja.

2- Golongan yang mengambil 1 jenis supplement sahaja. Tetapi bukan jenaman Shaklee.

Untuk Shaklee Landmark Study ini, pihak Shaklee meminta kepada pengkaji ini untuk memasukkan satu lagi golongan untuk ujikaji perbandingan, iaitu mereka yang telah 20 tahun mengamalkan Vitakizer (multivitamin) Shaklee.



Keputusan Landmak Study Shaklee..

Berikut adalah keputusan Landmark Study yang dilakukan ke atas 3 golongan ini oleh pihak UC Berkeley School of Public Health:

1- BIRU - Golongan yang tidak mengambil apa-apa supplement. Hanya menjaga pemakanan/diet sahaja.
2- MERAH - Golongan yang mengambil 1 jenis vitamin/supplement sahaja jenama lain.
3- HIJAU - Golongan yang mengamalkan supplement Shaklee selama 20 tahun.


Keputusan adalah seperti berikut:





Responden Hijau mempunyai 11% paras nisbah kolestrol yang lebih rendah berbanding HDL. Dalam bacaan kolestrol badan kita, HDL mewakili 'kolestrol baik'. Manakala LDL adalah 'kolestrol jahat'. Responden Hijau memiliki nisbah antara keduanya ini lebih rendah. Bermaksud, paras HDL yang tinggi/baik dalam badan responden HIJAU mampu menyingkirkan LDL yang jahat bagi memastikan bacaan total cholesterol yang normal


Responden HIJAU mempunyai 33% paras trigliserida yang lebih rendah berbanding responden BIRU & MERAH. Trigliserida adalah lemak dalam bentuk kimia yang terkandung di dalam makanan dan juga tubuh manusia. Lebih rendah kadar trigliserida bermaksud jantung dan badan seseorang itu adalah lebih sihat.

Responden HIJAU mempunyai 36% paras homocysteine yang lebih rendah bernading responden BIRU & MERAH. Homocysteine adalah asid amino yang dihasilkan secara semulajadi oleh badan kita. Lebih rendah paras homocysteine ini, maka lebih optimum taraf kesihatan jantung dan badan kita.

Responden HIJAU mempunyai 59% paras C-Reaktif yang lebih rendah berbanding responden BIRU & MERAH. Protein C-Reaktif ini terkandung di dalan darah kita. Lebih tinggi kadar protein C-Reaktif ini, maka badan kita akan lebih sensetif & mudah terjejas oleh biolocal stress response badan terhadap ancaman-ancaman yang menjejaskan kesihatan. Bila kadar protein C-Reaktif lebih rendah, bermaksud badan akan lebih sihat dan taraf kesihatan sukar terjejas.




Responden HIJAU juga mempunyai ridiko yang lebih rendah dalam mendapat penyakit kritikal seperti diabetes, serangan jantung, kegagalan fungsi jantung, stroke dan penyakit koronari jantung.

Nota penting:

Responden HIJAU mengamalkan Vitalizer Shaklee yang mengandungi:

- Vita Lea with iron formula (multivitamin lengkap)
- Carota E-Omega
- B+C complex
- Optiflora Probiotics


Oleh yang demikan, kesimpulannya apa yang eda dapat daripada Shaklee Landmark Study ini, sudah jelas terbukti bahawa JENAMA SUPPLEMENT yang kita ambil amat penting. Jika kita hanya menjaga pemakanan/diet semata juga tidak cukup untuk menjadikan kesihatan kita berada pada paras yang paling optimum. Mengapa eda katakan yang menjaga pemakanan ini tidak cukup, kerana kita sebenarnya sudah banyak terdedah dengan pelbagai pencemaran tanpa kita sendiri sedar serta faktor fizikal dan biologikal stress setiap hari, setiap waltu dan setiap saat. Malah air kosong yang juta minum serta udara yang kita sedut setiap hari juga sudha tidak suci lagi sepenuhnya.


Jadi jangan la pula anda katakan "ala, same je kalau aku beli vitamin kat kedai memane pon.." nehi nehi nehi.. dengan adanya bukti dari  SHAKLEE LANDMARK STUDY ini telah membuktikan bahawa SHAKLEE SEMEMANGNYA TIDAK SAMA dengan mana-mana jenama lain di dunia.. Melainkan jenama yang anda ambil itu juga mempunya bukti hasil dari LANDMARK STUDY juga.. (buat masa ini hanya SHAKLEE sahaja yang ada LANDMARK STUDY)


Masih tak percaya?? Tengok saja la pada pasangan kembar angkasawan Mark & Scott Kelly, NASA dan atlit bertaraf Olimpik yang dah gunakan produk Shaklee ni.. meraka semua telah menggunakan dan merasai sendiri batapa bagusnya Shaklee.. Anda juga adalah insan terpilih kerana memilih Shaklee untuk kegunaan sehari-hari.. Tak perlu menjadi atlit Olimpik untuk merasai kebaikan Shaklee, kini sesiapa pun mampu menikmatinya.. 

Mari sama-sama kita amalkan SHAKLEE tanpa ragu-ragu kerana SHAKLEE adalah supplement paling sangat terbaik di DUNIA.. Berbanggalah kerana anda makan vitamin dari SHAKLEE..

Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D