Diet Meningkatkan Kesuburan Untuk Hamil..

《Diet Meningkatkan Kesuburan Untuk Hamil》


Ramai dikalangan kita sangat memberi perhatian terhadap makanan yang perlu diambil dan di elakkan semasa hamil.
Tapi berapa ramaikah antara kita yang memberi perhatian terhadap faktor pemakanan semasa merancang untuk hamil. Tak ramaikan.
Tahu tak yang makanan juga memainkan peranan dalam faktor meningkatkan kesuburan seseorang tak kiralah lelaki mahupun perempuan.
Antara makanan yang membantu meningkatkan kesuburan adalah kekacang.
Hasil kajian dari Harvard School Of Public Health yang dijalankan ke atas 19,000 jururawat wanita yang berusaha untuk hamil mendapati KETIDAK SUBURAN berlaku kepada 39% wanita yang mengamalkan pengambilan protein HAIWAN.
Bagi wanita yang mengamalkan pengambilan protein yang tinggi dari sumber tumbuhan pula adalah sebaliknya. Mereka mempunyai peluang lebih besar untuk hamil.
So, sesiapa yang merancang nak tambah ahli keluarga bolehlah amalkan makan kacang banyak-banyak.
Kalau tak suka makan kacang.. minum jer ESP! Kan mudah.Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D





😁



Cara Mudah Beri Anak Makan Omega..




Ibu2 yang nak bagi anak2 makan Omega Guard tapi belum pandai untuk menelannya jangan susah hati tau.
Ada jek cara2 mudah untuk selesaikan masalah ni..macam mana? Haaa...macam ni..
 Pecahkan Omega Guard & campur dalam susu
 Kunyah terus
 Pecahkan Omega Guard & suap dengan sudu
 Pecahkan Omega Guard & Campur dalam makanan


Simple kan?

Bila dah jadi mak2 ni memang kena kreatif dalam banyak hal kan. Mak2 pun mesti tak sangka rupanya ada bakat terpendam dalam bidang kreatif ni..πŸ˜…
Nak seribu daya..taknak setibu dalih kan. Alhamdulillah..Hannah kalo minum susu yg berserta Omega, laju & cepat jek habis.
Katanya sedap sedangkan kat tangan mama dia yang terkena minyak ikan tu boleh tahan "sedap" melekat.hahaha..



Ni abam harith anak teruna eda.. abam harith jenis makan omega kene telan air masak.. kalau tak die tak reti nak telan.. 



Ni pulak kakak hasnaa.. die jenis rock.. makan omega kunyah je dah settle.. siap cakap "macam cinggam la ibu.. " hahhaha.. 

tak kisah la asalkan mau makan.. banyak kelebihan.. lebih-lebih lagi untuk anak2 yang tengah nak membesar ni.. 

Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D





Wajah Bengkak Dan Pucat Tanda Kegagalan Buah Pinggang..

Image result for GINJAL


Kegagalan buah pinggang/ ginjal berfungsi akan menyebabkan tubuh kita tak dapat mengeluarkan lebihan air dan garam dari dalam badan. 

Kesannya, tubuh menjadi bengkak dan sembap pada wajah. Buah pinggang yang rosak juga tidak dapat menghasilkan sel darah merah dengan baik. Akibatnya wajah akan kelihatan pucat dan menyebabkan pesakit berasa lemah.

Pun begitu, pesakit buah pinggang masih ada harapan untuk dirawat.

Rawatan yang sedia ada ialah pemindahan buah pinggang, dialisis di rumah dan dialisis di pusat rawatan dialisis.

Namun, rawatan sebegini menelan belanja yang banyak dan perlu menunggu giliran bagi proses pemindahan buah pinggang.

Salah satu ikhtiar yang boleh dilakukan adalah dengan pengambilan Vivix.


BAGAIMANA VIVIX BERTINDAK KE ATAS TUBUH?

1️⃣ Membaiki dan melindungi sel
Setiap hari tubuh kita mengalami kerosakan DNA akibat radikal bebas.

Vivix berfungsi untuk membaiki dan melindungi sel dari dirosakkan oleh radikal bebas. Dengan mengambil Vivix kadar kerosakan dapat diperlahankan dan dapat dilindungi oleh resvertol dan polyphenol yang tinggi dalam Vivix.

2️⃣ Mempertahankan dan mengawal genetik
Pengawalan genetik menyumbang kepada deteriorasi (kemerosotan) umur sel.

Dalam satu penemuan utama dalam ujian klinikal terbaru, menunjukkan ramuan Vivix mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap selular.

3️⃣ Memberi tenaga kepada sel(Mitokondria)

Satu lagi tindakan hebat Vivix ialah dipanggil Mitokondria atau penjana tenaga kepada sel. Mitokondria mempengaruhi prestasi sel, jika kecekapan mitokondria menurun, prestasi sel juga akan memendekkan usia sel.

Ramuan Vivix menggalakkan biogenesis(pembentukan baru) mitkondria untuk meningkatkan tenaga.

4️⃣ Meningkatkan Prestasi sel dan melambatkan penghasilan protein AGE.

AGE(Advance Glycation End Products) adalah bahan akhir hasil daripada diproses oleh sel badan. Ia sangat merbahaya dan merosakkan pada tahap selular.

AGE ini boleh menyebabkan kerosakan pada sel-sel dan juga sistem tubuh badan manusia. Ia boleh menyebabkan banyak punca kepada penyakit kronik jika dibiarkan tanpa pencegahan.

Vivix mengandungi 10 kali ganda lebih kuat Resveratol yang mampu melambatkan pengumpulan proteim AGE dalam tubuh.

Kesihatan tubuh tidak boleh dijual beli. Justeru pelihara dan berikan perhatian sewajarnya supaya kekal sihat sehingga usia senja.

Jom kita tengok testimoni kat bawah ni..




Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D



Diserang Stroke Akibat Hipertensi Dan Kolestrol TInggi..




Penyakit darah tinggi ni memang tak boleh nak jangka bila dia nak attack. Tapi kalau sekali dah kena attack boleh dapat strok.

Macam mak kawan akak ni, ada darah tinggi aka hipertensi. Stress dengan kerja yang bertimbun-timbun dengan kerja rumah lagi semua nak kena buat sendiri.

Lebih memburukkan keadaan bila kandungan kolestrol dalam darah juga tinggi. Sudahlah ada penyakit darah tinggi bila saluran pembuluh darah pun semakin sempit kerana kolestrol dan ditambah stress makin sukarlah untuk darah yang membekalkan oksigen sampai ke otak.

Bila mana darah yang membawa oksigen ke otak tak mencukupi maka berlakulah strok.

Satu perkara penting yang perlu diingat jika menghadapi situasi berhadapan dengan orang kena serangan strok adalah dengan merendamkan kakinya kedalam air panas(suam panas) dan melekapkan muka dengan tuala panas bagi melancarkan semula peredaran darah. Tips ini dikongsikan oleh seorang rakan akak yang juga seorang doktor.

Ada juga yang menyarankan supaya cucuk dibelakang telinga sehingga keluar darah dan picit darah tersebut sehingga berhenti. Cara ini dikatakan dapat membuang darah yang tersumbat dan melancarkan semula peredaran darah.

Kedua-dua cara ini adalah sebagai first-aid sementara menanti ambulans sampai atau tiba dihospital bagi mengelakkan strok menjadi lebih parah. Pastikan pesakit yg diserang strok dibawa ke hospital bg mendapat rawatan dalam tempoh kurang dari 5 jam selepas diserang strok.

Ini kerana dalam tempoh tersebut doktor dapat memberi rawatan yang lebih berkesan untuk pesakit bagi mengurangkan atau tiada langsung kesan sampingan dari serangan strok tersebut.

Berbalik pada kes mak kawan akak ni, setelah dia dimasukkan wad dan mendapat rawatan strok kawan akak membekalkan tonik Vivix untuk maknya. 

Memandangkan dia tinggal berjauhan dari maknya maka membekalkan tonik Vivix adalah pilihan yang terbaik.


Ini kerana tonik Vivix telah terbukti secara saintifik dapat mengawal tekanan darah dan seterusnya menstabilkan kandungan kolestrol di dalam darah. Selain itu, Vivix juga turut membantu melancarkan peredaran darah keseluruh badan dan memperbaiki sel-sel tubuh yang rosak.

Jadi dia tak perlu terlalu risau mengenai tekanan darah tinggi mak nya dan kebarangkalian mak nya diserang strok sekali lagi.

Perkara yang mengejutkan dia adalah bila dia pulang ke kampung dan melihat sendiri perubahan pada mak nya yang mana sekarang ini lebih bertenaga, muka pun semakin berseri sampai makcik-makcik dia pun mengakui yang maknya kelihatan lebih muda.

Sekarang ni pun, mak kawan akak tu dah tak terlalu bergantung kepada ubat darah tinggi lagi.
Bagi kawan akak, dia rasa bersyukur sangat kerana dipertemukan dengan Vivix. Kini mereka sekeluarga dapat menjalani kehidupan dengan lebih gembira. Dan pastinya Vivix menjadi perkara penting yang perlu ada dalam keluarga mereka.

Bagaimana dengan keluarga kita?
Adakah kita mempunyai ahli keluarga atau kita sendiri yang mempunyai risiko mendapat tekanan darah tinggi yang seterusnya menjadi punca kepada strok?
Jika ya, amalkan lah tonik Vivix sebagai ikhtiar kita menghindari dari semua itu.
Tonik Vivix bukanlah ubat tapi ianya adalah makanan tambahan antioksidan yang paling berkesan bagi menangani penyakit kronik.

Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D


Segmen Bloglist November Blog Seindahcerita




TAMAT : 29 oktober 2016 
(klik banner untuk join)
Cara Untuk Join

1. Buat entry bertajuk "Segmen Bloglist November Blog Seindahcerita" - DONE
2. Follow Blog/ FB Page / Follow IG @nieylanadia / Follow  - DONE
3. Make sure blog korang active ya - DONE
4. Linkkan entry korang di kotak komen - DONE

Kenapa Kita Perlu Makan Omega Guard Setiap Hari??

KENAPA WAHM (sesiapa je pun sebenarnya...) PERLUKAN OMEGA GUARD?



Biasanya orang kaitkan Omega-3 (komponen asid lemak omega dlm Omega Guard) dengan perkembangan minda kanak-kanak.. Kan... Sebenarnya Omega Guard ni sangat banyak fungsinya especially untuk ibu-ibu yang superbizi nih.



1. Meningkatkan fungsi GREY MATTER. Grey matter adalah komponen otak yg utama, yang berfungsi menghantar signal kepada saraf2 yang lain. Ia memainkan peranan dalam peningkatan tisu otak di bahagian KEGEMBIRAAN.

Jadi kalau asyik sedih-sedih, amalkan Omega Guard ye!

2. Dalam satu kajian yang diterbitkan oleh Neuroendocrinol Letter membuktikan bahawa masalah disiplin, ketidakjujuran, malah kecenderungan nak buat benda elok berkaitan dgn kekurangan serum Omega-3 dalam otak.



Haaaa, kalau SUKAR NAK MENDISIPLINKAN DIRI, amalkanlah Omega Guard ye.

3. Jurnal Biology Pshyciatry menerbitkan satu kajian bahawa orang yg mengalami tekanan perasaan mengalami kekurangan omega 3 dalam otak.



Jadi kalau asyik STRESS sila amal Omega Guard bersama B Complex.

4. Terdapat banyak kajian yang membuktikan kekurangan Omega 3 berkaitan dengan masalah susah nak ingat terutama benda-benda yang dipelajari.



Jadi kalau nak cepat tangkap dan cepat ingat, amalkan Omega Guard ye.

Amalkan Omega Guard supaya jimat masa nak belajar benda baru....sekali baca/dengar terus faham. Maklumlah mak2 ni bukan ada masa sangat nak ulangkaji banyak2 kali. Jadi amalkan Omega Guard bersama doa dimudahkan kefahaman.... Supaya kita cepat dan mudah tangkap. Takdela berbulan2 sangkut kat bab sama sbb tak faham2 πŸ˜…

Dan agar happy selalu, Omega Guard mesti ambil setiap hari!

Bulan ni kan promo Omega... Pastikan korang borong utk diri sendiri. Sebotol tu guna sebulan je tau kalo amik ikut dos. Tu baru kita sorang. Belum lagi husben (biorla dia pun asyik2 happy jugak kan) dan anak2. Untuk mak ayah jangan lupa... Penyakit nyanyuk pun dikaitkan dgn kekurangan Omega-3 tau. 
Sama2 kita jaga ahli keluarga kita.

& kalo nak tau, masalah2 mental mcm perasaan agresif, suka buat jenayah, fidofilia semua tu ada kaitan dgn kekurangan Omega-3. Dlm Quran pun ada sebut ttg makan ikan kan...

Bukan ibu mengandung, kanak-kanak, orang ada masalah kesihatan je tau... Semorang kena amik. Bila semorang happy barulah masyaakat jd harmoni kan πŸ˜Š

**kesemua fakta di atas back up by studies, bukan cakap2 kosong atau assumption je.

Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D


Istimewa Oktober 2016 : Daftar Ahli Shaklee Dapat Vitamin PERCUMA Dilanjutkan Sehingga 31 Oktober 2016!!!

Ada berita baik untuk kawan2 atau adik2 yang berminat nak jadi ahli Shaklee bulan ni tau.. 

Hari tu ade promo dari 1-15hb Oktober 2016 je kan, ingatkan dah habis, rupanya pihak Shaklee sangat berbesar hati nak sambung lagi dari 16hb hingga 31hb 2016 ni.. 

Nak tau apa yang special???  taraaaa...


LECITHIN atau ALFALFA (L) akan diberikan secara PERCUMA kepada ahli Shaklee yang baru mendaftar pada 16-31 Oktober 2016 sahaja.. wahhhh... teruja tak?? 
.
Untuk mendapatkan LECITHIN secara PERCUMAanda hanya perlu membeli barangan Shaklee sebanyak 100uv - 199uv..
.
Jika anda membeli lebih dari 200uv pula, satu botol ALFALFA (L) bakal menjadi hak anda.. πŸΆPERCUMA OKEH PERCUMAAAA!!! Dan kalau beli 200uv tak perlu bayar yuran keahlian sebanyak RM68.90
.
Best kan.. dapat jadi ahli, dapat beli dengan harga ahli, dan paling penting dapat vitamin PERCUMA!!! πŸ˜ƒπŸ˜„πŸ˜„
.
Untung la uolsss.. ai dulu masok jadi ahli tak de dpt vitamin pree tau.. Jom register jadi ahli sekarang, jangan menyesal kalau org lain dah dapat vitamin pree tau.. πŸ˜™πŸ˜™πŸ˜™
.
Sape nak register?? Meh sini cepat.. sampai 31hb ni je tau..
.

Nak membeli tapi tak tau nak beli apa yang boleh dapatkan LECITHIN atau ALFALFA (L) secara percuma??? meh tengok gamba kat bawah ni.. InsyaAllah dapat membantu anda..







Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D


Siapa Yang Perlukan Omega Guard??




Siapa Perlukan Omega Guard ?

Ibu Hamil:
===========



🐠Membantu perkembangan otak bayi semasa dalam kandungan.
🐠Mengurangkan risiko bayi lahir pra-matang ataupun dikenali sebagai bayi tak cukup bulan
🐠Mengurangkan risiko gila meroyan selepas melahirkan bayi
🐠Mengawal kenaikan berat badan ibu semasa hamil


Ibu Menyusu:
============



🍼Membekalkan khasiat untuk sistem imunisasi kepada anak dan membantu perkembangan otak juga.
🍼Membantu penurunan berat badan ibu tanpa jejas penghasilan susu dan kualiti susu



Kanak-kanak:
=============



Pertumbuhan badan yang sihat dan juga untuk kesihatan otak
Sesuai untuk anak yang mudah jatuh sakit seperti batuk, selesema, asma
Memperkuat sistem imunisasi badan



Mereka yang mengalami masalah berat badan:
===================



🍩Omega 3 meningkatkan hormon Leptine yang mengawal selera makan dan akan terasa kenyang lama.


Sering dilanda masalah kesihatan seperti :
==================



πŸ’ŠBatuk berkahak, selesema berterusan
πŸ’ŠSakit-sakit sendi 
πŸ’Š kolestrol tinggi
πŸ’Š Darah tinggi
πŸ’Š Untuk elak Stroke
πŸ’Š Untuk kesihatan jantung
πŸ’Š Untuk elak Alzheimer



Jika ada sebarang pertanyaan atau mahu membuat tempahan boleh wasap saya ya. Ada diskaun bulan Oktober nih.

Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D