END - NEW YEAR GIVEAWAY BY IZZATI ATHIRAH






Untuk join giveaway ni ada la syaratnya..

1- Follow blog tuan tanah ya --> THEVAVAVOOM.MY
2- Klik LINK ni
3- Post sekali gambar throwback yang rasa paling kebaboom sepanjang 2016 beserta caption yang menarik..


Dan inilah gambar throwback paling kebaboom untuk tahun 2016 ni..


Throwback paling kebabom untuk tahun 2016 ni adalah bersalin secara normal tapi kene induce.. adoi la.. tiba dah 37 minggu.. baby main pusing2 dalam perut.. dokto cakap sepatutnya time ni kepala die dah kene kat bawah tapi tak.. waktu 35 minggu kepala kat sebelah kanan.. scan 36 minggu kepala kat bawah.. 37 minggu kepala kat sebelah kiri dan telangkup ke bawah.. cam no tu.. dokto dah suggest c-ser.. hakak ni dengar nak kene cser pon dah kecut.. sebelum ni elok je besalin normal.. tetiba nak kene potong pulak.. ngeri okeh.. 

21hb april check in hospital.. memang macam check in hotel je sebab tak rasa sakit pon.. pagi tu scan kepala baby dah kat bawah pulak.. alhamdulillahh.. dokto soh tunggu sampai esok 22hb april.. kalau sampai esok kepala baby tak berubah masih kat bawah dokto tak jadi nak cser.. dokto terus induce je sebab takut baby main pusing2 lagi.. 

Dan akhirnya pagi 22hb april kena induce.. ubat pertama masuk tak sakit pon.. cume untuk lembutkan rahim je.. dapat ubat ke dua dan ketiga masuk memang nak tido pon tak boleh.. apa yang boleh cuma pejam mata dah berharap sakit kene induce tu hilang.. tapi tak hilang pon.. serius sakit gile okeh.. lagi2 time ubat tu masuk.. sakit die terus menerus.. tak sempat nak tarik napas rasenye.. huhuhu.. kalau besalin biasa ada juga la sakit 5 minit sekali.. sempat nak gelak2 time tak sakit.. tapi kali ni memang sakit memanjang..

Setelah satu malam tak tido menahan sakit (eh.. ade juga tido lepas mintak ubat cocok kasi kurang sakit kat misi) dalam jam 5 pagi masuk labour room.. Tepat jam 7.59pg 23hb april selamat juga bersalin baby girl 2.9kg.. alhamdulillahh.. terima kasih kepada husband mr Ejai yang tak jemu melayan karenah mak yong ni.. dan inilah throwback paling kebabom untuk tahun 2016.. bersalin normal tapi induce..  sakit bak hang!!


(gamba kat atas tu ubat untuk induce tengah masuk ikut drip.. memang tgh sakit pinggang ya amat)


SAPE NAK JOIN KLIK BANNER.. TQ
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...